Index Vakbarát Hírportál

Megnyílt a föld Pakisztánban, legalább 19 ember meghalt

2019. szeptember 25., szerda 09:19

Erős, 5,8-as erősségű földrengés rázta meg kedden Pakisztán északkeleti részét, legalább 19 ember meghalt, több mint 300 megsérült, házak és boltok tucatjai szenvedtek károkat - közölte az MTI. A halottak között volt négy gyerek is a Kasmír pakisztáni fennhatóságú részén található Mírpur városában.

Szükségállapotot hirdettek ki. Egy Mírpurhoz közeli főútban komoly károk keletkeztek, aminek következtében balesetek történtek, buszok és más járművel szenvedtek károkat. Egy Mírpurban található főcsatornában keletkezett kár miatt a környező településeket elöntötte a víz.

A földrengés fészke a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban található Dzshelam hegyvidéki város közelében volt. A földmozgás országszerte megrázta a falakat, az emberek az utcákon várakoztak további rengésektől tartva. Iszlámábád lakosai félelmükben kirohantak a sokemeletes épületekből az utcákra.

A földrengést Pakisztán északnyugati részén, valamint Pandzsáb tartomány számos városában és településén is érezni lehetett.

A pakisztáni hadsereg katonákat és orvosi csapatokat vetett be a földrengés sújtotta területeken, hogy támogassák a polgári hatóságokat az áldozatok mentésében.

Pakisztánt és Kasmírt 2005-ben rázta meg pusztító, 7,6-es erősségű földrengés, aminek következtében több mint 73 ezren haltak meg.

Rovatok