Index Vakbarát Hírportál

Lopott mentőautóval gázoltak Oslóban

2019. október 22., kedd 13:32 | aznap frissítve

Ellopott egy mentőautót egy fegyveres férfi a norvég főváros Torshov kerületében, írja az Independent. A lap szerint a férfi több embert elgázolt a forgalmas városban, mielőtt a rendőrség rálőtt és megállította.

A sebesültek számáról és állapotukról egyelőre nincs pontos információ. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a mentőautó elgázolt egy babakocsiban ülő ikerpárt is. Az információt megerősítette a rendőrség, a nőt és a héthónapos csecsemőket kórházba szállították, még nem tudni, milyen sérüléseket szenvedtek. Az elgázoltak között lehet egy idős házaspár is.

A fegyveres férfit elfogták a rendőrök, nincs kritikus állapotban. A helyszíni felvételeken azt látni, hogy a fegyveres, kopasz férfi katonai ruhát viselt, amikor földre teperték és letartóztatták a rendőrök.

Oslo: This photo shows the armed man who hijacked an ambulance and ran into several people getting arrested. (Story in link continously updated, use Google Translate)https://t.co/Mw8bAo7Lkz pic.twitter.com/DxNtEw1Zv2

— Trond J. Strøm (@trondjs) October 22, 2019

A rendőrség körbekordonozta a bűncselekmény helyszínét, és vizsgálják az eset körülményeit. Egy norvég lapértesülés szerint az ellopott mentőautóban három alkalmazott is volt.

A norvég Aftenposten eközben azt írja, hogy egy másik helyszínen is nagyszabású rendőri akció zajlik. A Hegermann utcánál lezártak egy szakaszt, rengeteg fegyveres rendőr van a helyszínen, miközben forgalmi káosz alakult ki. A feltételezések szerint egy női elkövetőt keresnek, akinek köze lehet a mentőautós akcióhoz. A rendőrség a Twitteren megerősítette ezt az információt.

Rovatok