Index Vakbarát Hírportál

Kútba esett egy kétéves, három napja próbálják menteni

2019. október 28., hétfő 11:10

A kétéves Sujith Wilson a barátaival játszott pénteken, amikor beleesett egy 180 méter mély üregbe Indiában, írja az MTI. A kisfiú először nagyjából 10 méteren elakadt, ám azóta tovább esett.  Először kötéllel próbálták felszínre hozni a gyereket, akinek állapotáról a sárrétegek miatt jelenleg nincsenek információk. A mentőcsapat munkatársai oxigént pumpálnak a kútba, valamint az üreggel párhuzamosan lyukat fúrnak, hogy hozzáférjenek a fiúhoz. Ehhez vasárnap új gépet kellett a helyszínre szállítani, mivel a talaj keménysége miatt az elsővel nem boldogultak, ám a munka ezzel sem tűnik túl gyorsnak, derül ki a helyi újságírók Twitter-bejegyzéseiből.

A mentési munkálatokat nagy figyelem kíséri a közösségi médiában, valamint Tamilnádu állam templomaiban és mecseteiben a hívők imádkoznak a fiú túléléséért. A helyi sajtó által megszólaltatott illetékesek szerint egy ponton hallani lehetett a kisfiú légzését, amikor leengedtek a kútba egy kamerát.

Észak-Indiában gyakoriak a balesetek a használaton kívüli kutaknál, amelyeket öntözési célból fúrnak, és gyakran lefedetlenül hagynak. Sokan pénzbírságot szabatnának ki azokra, akik nyitva hagyják ezeket a kutakat. Idén júniusban több mint négy nap után  holtan hoztak fel egy 33 méter mély kútból  egy kétéves kisfiút az észak-indiai Pandzsáb tartomány egyik falujában.

Rovatok