Index Vakbarát Hírportál

Cápa harapta le egy brit turista lábát Ausztráliában

2019. október 29., kedd 11:24

Két brit turista sérült meg helyi idő szerint kedden reggel az északkelet-ausztráliai Queensland egyik tengerpartján, írja a CNN. A két huszonéves férfit épp egy túrahajó tette le a Whitsunday Islands (Pünkösd-szigetek) egyik népszerű búvárpontjára, amikor megtámadta őket egy cápa.

Először a fiatalabb, 22 éves férfi szenvedett az alsó lábszárán sérüléseket, amivel még mindig jobban megúszta, mint idősebb, 28 éves társa,

akinek egy egész lábát harapta le a tengeri ragadozó. 

A két férfi csapkodott és rúgkapált a vízben, így vette észre őket a helikopteres mentést szervező Royal Automobile Club. Két mentős egyből elsősegélyt nyújtott a sebesült turistáknak a helikopter fedélzetén, majd egy közeli kórházba szállították őket. A Queenslandi Mentőszolgálat az egyik páciens állapotát stabilnak, a másikét súlyosnak nevezte. 

Az utat szervező ZigZag Whitsundays sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és igyekeznek szorosan együttműködni a hatóságokkal a következő túrákon.

A Whitsunday Islands az utóbbi időben főleg a cápatámadásokról lett ismert, pedig tengerpartjait korábban biztonságosnak nevezték. Tavaly novemberben viszont egy férfi belehalt a sérüléseibe egy támadás után, szeptemberben pedig egy 12 éves kislány elveszítette az egyik lábát. Legutóbb idén januárban számoltunk be egy kisgyereket és egy nőt ért támadásról – ők szerencsére nem kerültek életveszélyes állapotba. 

Rovatok