Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül hasissütit szolgáltak fel gyászolóknak Németországban

2019. október 29., kedd 18:00 | aznap frissítve

Hasistartalmú süteményt szolgáltak fel a személyzet figyelmetlensége miatt egy németországi kávézóban gyászolóknak – írja az MTI.

A gyászolók német szokásoknak megfelelően a temetés után tértek be egy rostocki vendéglátóhelyre, hogy kávézzanak és sütizzenek. Az özveggyel együtt tizenhárman ettek a drogos süteményből, aminek elfogyasztása után többen panaszkodtak hányingerre és szédülésre. A gyászoló vendégek közül egy nőt már a kávézóból a kórházba kellett vinni a rosszulléte miatt. Később többen szintén a kórházban kötöttek ki azok közül, akik ettek a süteményből.

A rendőrségi vizsgálat szerint a hasisos süteményt más alkalomra szánták, és a fagyasztóból került elő. A kávézó egyik 18 éves alkalmazottja ugyanis véletlenül összetévesztette a drogos tésztát azzal, amit a temetés után érkező vendégeknek készítettek.

A kávézó figyelmetlen alkalmazottja ellen eljárás indult gondatlanságból okozott, 13-rendbeli testi sértés és veszélyeztetés, gyászszertartás megzavarása és a drogtörvény megsértése miatt.

Rovatok