Index Vakbarát Hírportál

Halloween estéjén lőttek meg egy hétéves lányt Chicagóban

2019. november 1., péntek 16:05

Meglőttek egy 7 éves kislányt halloween estéjén Chicagóban, miközben csokiért házalt a szomszédjainál, írja a CNN.

A lány éppen a családjával együtt házalt a „csokit vagy csalunk!” (trick or treat) halloweeni hagyománya alkalmából csütörtök este, amikor egy csapatnyi férfi randalírozni kezdett a környéken. Üldözőbe vettek egy másik férfit, akire lövöldözni is kezdtek,

az egyik lövés pedig a hétéves kislányt találta el a nyaka alsó részénél.

A chicagói rendőrkapitányság szóvivője azt mondta, a lány kritikus állapotban fekszik a kórházban, és az életéért küzdenek. „Ez elfogadhatatlan. Egy hétéves kislányt talált el egy lövés, mert egy banda meg akart lőni egy valakit, miközben az utca tele volt halloweenező gyerekekkel” – mondta a szóvivő.

A gyereken kívül egy 31 éves férfi is megsérült az incidensben, neki a bal kezét találta el egy golyó, de már stabil az állapota. Egyelőre nem tudni, kik lehettek a lövöldöző banda tagjai.

Kaliforniában pedig négy halálos áldozata lett egy csütörtök esti halloweeni bulinak,

írja az MTI. Több százan vettek részt a partin a San Francisco-közeli Orinda városában, amikor ismeretlen okból lövöldözni kezdtek: az incidensben négyen meghaltak, négyen pedig megsebesültek. Egyelőre nem adott ki információt a rendőrség sem a tettesekről, sem az áldozatokról.

Rovatok