Index Vakbarát Hírportál

2000 utas rekedt a vonatokon Amelie miatt

2019. november 4., hétfő 10:13

Vasárnapra virradóra érkezett meg Franciaországba az első nagy őszi vihar; az Amelie orkánerejű széllel, erős esőzésekkel csapott le, emiatt körülbelül összesen kétezer utas rekedt vasárnap négy nagysebességű vonaton. A TGV-k Bordeaux-on keresztül haladtak Hendaye-ból Párizsba, és a The Local szerint akadt olyan szerelvény, amely a reggeli 07:30-as indulást követően csak este 10 órára ért Párizsba úgy, hogy ezt az utat normál esetben öt óra alatt teszi meg a vonat. 

Az SNCF francia vasúttársaság kidőlt fákról és számos akadályról számolt be a vonalon, amit azóta megtisztítottak és újra megnyitottak. A legutolsó érintett vonat hétfő hajnal 4-re ért be a párizsi Montparnasse-pályaudvarra. A vasúttársaság azt ígéri, az összes utast kártalanítani fogják.

Az akár 160 kilométer per órával is tomboló Amelie vihar számos kárt okozott: többek között elektromos kábeleket szakított le, amely miatt körülbelül 140 ezren maradtak áram nélkül, Landes megyében pedig 47 embert kellett kimenteni egy kempingből.

(Borítókép: Az Amelie vihar Franciaországban 2019. november 3-án. Fotó: Mehdi Fedouach / AFP)

Rovatok