Index Vakbarát Hírportál

Mosógépeket, tévéket találtak a lemerülő velencei gondolások

2019. november 4., hétfő 18:29 | aznap frissítve

Búvárnak állt a velencei gondolások egy része, hogy segítsen a csatornák megtisztításában egy UNESCO-projekt keretében. A vasárnap éjszakai merülések alatt találtak mosógépeket, bicikliket, tévéket, rádiókat is, írta az AFP.

A búvároknak egy kisebb darura volt szükségük ahhoz, hogy egy régóta az iszapba süllyedt taligát kiemeljenek. A merüléseket éjszaka hajtották végre, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák.

Február óta ez volt a hatodik alkalom, hogy lemerültek. Eddig összesen 2,5 tonna szemetet sikerült összegyűjteniük. Minden alkalommal hat-hét gondolás vesz részt a merülésekben.

„Ott lent egy egész más világ van. Az egészet ingyen csináljuk a városért, ami olyan sokat adott nekünk” – mondta Lorenzo Brunello az AFP TV-nek a Rialto híd közelében.

„Azért tesszük, mert szeretjük a városunkat és szeretnénk hasznossá tenni magunkat” – hangoztatta Stefano Vio és Alessandro Zuffi, a projekt két kitalálója és vezetője. Kiemelték: az akcióval szeretnék felhívni a velenceiek figyelmét a problémára, írja az MTI.

Rovatok