Index Vakbarát Hírportál

Taroltak a demokraták a virginiai kongresszusi választáson

2019. november 6., szerda 06:03

A demokratáké a szenátus Virginia államban a kongresszusi választások után, írja az MTI. A választás után Virginia állam alsó- és felsőháza is demokrata irányítású lett, illetve Ralph Northam személyében baloldali kormányzót is kapott az állam. Ezen kívül választások voltak még többek között

Jövőre választanak új amerikai elnököt, ezért különösen fontos, hogyan alakul a verseny ezeken a választásokon a demokraták és a republikánusok között. Nem véletlenül kampányolt Donald Trump is Kentuckyban Matt Bevin jobboldali szenátor mellett, de úgy néz ki hiába, mert a  0,3%-kal Andy Beshear demokrata jelölt nyert, ezzel az amerikai jobboldal elvesztette azt a Kentuckyt, ahol 2016-ban kifejezetten erős volt Trump.

Ennél sokkal dominánsabb győzelmet aratott a jobboldal Mississippiben, ahol Trump, Trump fia és Mike Pence alelnök is Tate Reeves mellett kampányolt, nehogy 16 év után újra demokrata kormányzója legyen az államnak, és ez annyira bejött, hogy Reeves 8%-ot vert demokrata kihívójára, Jim Hoodra.

Érdekesség még, hog Delaware megye történetében először a megyei irányítás a demokraták kezében lesz, Philadelphiának pedig marad a baloldali Jim Kenney a polgármestere.

Rovatok