Index Vakbarát Hírportál

Egy francia hivatalnok nőket gyógyszerezett be, hogy nézze, ahogy pisilnek

2019. november 9., szombat 11:50

Vádat emeltek a francia kulturális minisztérium egy vezető tisztviselője ellen, amiért titokban vízhajtót adott nőknek, majd megleste őket a vizelés közben – írja a BBC. A férfinak több mint 200 nő elleni szexuális zaklatás és gyógyszerrel való visszaélés miatt kell felelnie a bíróságon.

A visszaélések 2009 és 2018 között történtek, a férfi minisztériumi állásinterjúra érkező nőket zaklatott. A francia Libération öt érintett nőt is idéz, akik szerint a férfi az interjún kávéval vagy teával kínálta őket, amelybe vízhajtót kevert, majd sétára hívta őket, hogy megmutassa nekik a minisztérium melletti párizsi látnivalók. Amikor rájuk jött a halaszthatatlan pisilhetnék, a férfi a Szajna-partra kísérte őket, és felajánlotta, hogy a kabátjával takarást biztosít.

A nők megszégyenítve érezték magukat a férfi által előidézett helyzetben. Emellett egyikük orvosi ellátásra is szorult az eset után jelentkező húgyúti fertőzés miatt. Mint később kiderült, a férfi ezekről az alkalmakról nyilvántartást is vezett egy Excel-táblázatban.

A férfit azzal is vádolják, hogy a mobiljával titokban fotózta a nők lábát az asztal alatt. A lebukásához is egy ilyen alkalom vezetett: egy nő észrevette, hogy a lábát fényképezi, ezért jelentette a feletteseinek, akik értesítették a rendőrséget. A nyomozók a gépén megtalálták a célba vett nőkről összegyűjtött adatokat. A férfit 2018 októberében felfüggesztették, majd három hónappal később, amikor nyomozás indult ellene, kirúgták.

Rovatok