Index Vakbarát Hírportál

Tévesen halottnak nyilvánítottak egy texasi nőt, 45 nap mire feltámadhat

2019. november 10., vasárnap 08:23 | aznap frissítve

A 73 éves texasi Sherry Ellis november elsején arra ébredt, hogy halott. Vagyis amikor felébredt, még nem tudta ezt, de néhány órával később, amikor elment a gyógyszertárba a gyógyszereiért, kénytelen volt szembesülni a dologgal. Nem működött a bankkártyája, és egyből tudta, hogy valami nagy galiba lesz, ugyanis alig pár hónappal korábban kapott újat - írja a CNN.

Felhívta a bankját, hogy mi lehet, és kiderült, hogy a Társadalombiztosítási Igazgatóság (Social Security Administration) halottnak nyilvánította.

„Mivel mindenhol visszautasítják a bankkártyámat, nem tudok üzemanyagot venni, nem tudok élelmiszert venni, semmit sem tudok csinálni. Nem tudom, mióta voltam halott, mire megtudtam" - mondta a nő.

A társadalombiztosítási főfelügyelőség számításai szerint havonta kevesebb mint ezer téves halottnak nyilvánítással találkoznak, de ez éves szinten akkor is simán lehet tízezres szám, ami nem olyan kevés.

Különösen úgy, hogy 45 nap feltámasztani valakit, miután tévesen halottnak nyilvánították. Ellis azért is van különösen nehéz helyzetben, mert már tíz évre hónapról hónapra élnek a férjével, ezért érzékenyen érinti őket, hogy nagyjából egy hónapnyi bevételük kiesik.

A nő egyébként kapott egy papírt arról, hogy életben van, de ezt nem fogadják el sem az orvosnál, sem a gyógyszertárban, mert az adatbázisokban még halottként szerepel.

Egyébként a feltámadás sokkal egyszerűbben történik meg, mint ahogy a Bibliából ismerhetjük, a Társadalombiztosítási Igazgatóság csak annyit vár el, hogy a halott fáradjon be a legközelebbi irodájába, és vigyen magával valamilyen személyazonosításra alkalmas okmányt, ezután kezdődik meg a három helyett 45 napig tartó folyamat.

Rovatok