Index Vakbarát Hírportál

Beni Ganz visszaadta kormányalakítási megbízását

2019. november 20., szerda 19:34

Benjamin Netanjahu után Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt elnöke is visszaadta kormányalakítási megbízását Reuven Rivlin államelnöknek - jelentette a tizenhármas kereskedelmi televízió híradása szerda este az MTI híre szerint.

Ganz telefonon jelentette be Rivlinnek, hogy nem sikerült kormányt alakítania a rendelkezésére álló huszonnyolc nap alatt. Erre szóló mandátuma szerda éjfélkor jár le.

Csütörtöktől olyan huszonegy napos időszak következik, amikor a kneszet százhúsz képviselője közül bárki maga mellé állíthat legalább hatvanegy törvényhozót, és kormányt alakíthat. Ehhez hasonló jogi helyzet még soha nem volt eddig Izraelben.

Mint arról beszámoltunk, Benjámín "Beni" Ganz, az izraeli hadsereg egykori vezérkari főnöke lett megbízva kormányalakítással, miután  Netanjahu visszaadta a kormányalakításra szóló megbízását Reuven Rivlin államelnöknek.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy s em a jobboldali kormányzó Likud, sem az ellenzéki centrista Kék-fehér párt nem tud kormányt alakítani Izraelben a szeptemberi parlamenti választási eredmények alapján.

Rovatok