Index Vakbarát Hírportál

Két kisfiú is meghalt Indiában, miután forró levesbe estek

2019. november 22., péntek 13:24

Egy három éves indiai kisfiú olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután egy hatalmas fortyogó edénybe esett, ami után már nem tudták megmenti az életét, írja a CNN.

A fiú családja a dél-indiai Shabad városában egy üzlet megnyitását ünnepelte november 18-án, és ez alkalomra egy nagy tál sambart, egy dél-indiai fűszeres leveset főztek. A kisfiú  véletlenül mozdította el a fedőt, ami után a forró lébe esett. Hiába szállították azonnal kórházba, az égési sérülésbe belehalt, mondta G. Narsaiah, a shabadi rendőrség tagja.

Nem ez volt az első hasonló baleset rövid időn belül Indiában. November 13-án a hatéves Behlapuram Reddy esett  a forró sambar levesbe a Panyam nevű falu iskolájában, Ándhra Prades államban. Reddy az iskolatársaival együtt rohant az ebédlőbe, amikor beleesett a forró lábasba. A balesetkor a gyerekekkel nem voltak tanárok, a kisfiút néhány helyi dolgozó húzta ki a lábasból, mondta R.M. Basha, a panyami rendőrség tagja.

A fiút kórházba szállították, de később ő is belehalt a sérüléseibe. A baleset után Reddy édesapja feljelentést tett a panyami rendőrségen. Az ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás, eddig két embert vettek őrizetbe. 

Indiában az iskolai ebédeket több helyen hatalmas, akár egy méter átmérőjű lábasokban főzik.

Rovatok