Index Vakbarát Hírportál

Öt holttestet találtak a dél-olaszországi hajószerencsétlenség után

2019. november 24., vasárnap 17:41

Három nő holttestét a tengerből emelték ki, két női holttestet pedig a hullámok vetettek partra Dél-Olaszországban - írja az olasz partiőrség tájékoztatása alapján az MTI. 

Lampedusa szigeténél szombat délután borult fel egy feltehetőleg líbiai bevándorlókat szállító, tíz méteres hajó, amelynek 170 utasa közül eddig 149 embert (133 férfit, 13 nőt és 3 gyereket) sikerült menteni. A túlélőket Lampedusa regisztrációs központjában szállásolták el. Az eltűntek keresését viszont viharos tengeri időjárás nehezíti. 

A balesetet szenvedett hajó nem adott le vészjelzést, a helyi halászok hívtak hozzájuk segítséget. Az olasz partiőrség négy hajót,  egy helikoptert és egy repülőt is bevetett a mentés érdekében. 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM) adatai szerint az utóbbi néhány napban közel nyolcszázan indultak el csónakokkal és hajóval a líbiai partokról. A líbiai parti őrség ezeknek az embereknek egy részét feltartóztatta, de a Lampedusánál felborult hajó át tudott kelni a tengeren.

Az Index is járt Lampedusán néhány éve, hogy bemutassa, hogyan reagál egy apró sziget arra, hogy a partjainál rendszeresek a tragédiák.

Rovatok