Index Vakbarát Hírportál

Leszakadt az autópálya az észak-olaszországi ítéletidő miatt

2019. november 24., vasárnap 15:49 | aznap frissítve

Leszakadt egy autópálya viaduktja Észak-Olaszországban a heves esőzésekkel járó, hosszú ideje tomboló ítéletidő miatt. Savona megyében, több helyen is az éves átlagcsapadék egyharmada esett le az elmúlt 24 órában. 

Az ítéletidő miatt vörös riasztást adtak ki, az esőn kívül pedig súlyos földcsuszamlások is okozói voltak a viadukt leomlásának.

Az A6-os autópálya Torinót Savonával összekötő részén egy harminc méteres szakaszon omlott össze a híd. Az alábbi képen látható, ahogy a leszakadt autópályaszakaszhoz kivezényelt tűzoltók azt próbálják meg kideríteni, hogy vannak-e sérültjei a balesetnek. 

Az észak-olaszországi Liguria és Piemont régiókban továbbra is súlyos a heves esőzés miatt kialakult helyzet: Liguriaban 154 embert evakuáltak otthonaikból a Genova és Savona közötti területen, egy ember eltűnt, a Ferrero édességgyár pedig már szombaton délután kénytelen volt leállítani a termelést a piemonti Albában működő üzemében.

A helyszínre tűzoltókat és helikoptereket küldtek, Giovanni Toti Liguria kormányzója pedig további földcsuszamlásokra számít. A környéken élők figyelmét arra hívta fel, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Olaszország más területein is gondokat okoznak az esőzések. Velencében továbbra is tart az áradás, a vízszint 1,4 méterre nőtt szombat éjjelre, így a város egyes részei változatlanul víz alatt állnak.

Rovatok