Index Vakbarát Hírportál

New York korábbi főpolgármestere tényleg elindult az elnökjelöltségért

2019. november 24., vasárnap 18:23

Michael Bloomberg, New York korábbi főpolgármestere tényleg elindította a kampányát. Egy egyperces kampányvideóval szállt be a demokrata elnökjelöltségért folytatott harcba, amelyben azt ígéri: újraépíti Amerikát.

Az amerikai milliárdos üzletember vasárnap közleményben erősítette meg, hogy a Demokrata Párt jelöltjeként indulni kíván a 2020-as amerikai elnökválasztáson  írja az MTI.

"Azért indulok az elnökségért, hogy legyőzzem Donald Trumpot" - idézi Bloomberg közleményét a Guardian. New York egykori polgármestere az USA-ra leselkedő "egzisztenciális fenyegetésnek" nevezte a jelenlegi amerikai elnököt. Szerinte az USA nem engedhet meg magának újabb négy évet a Trump-féle "vakmerő és etikátlan" elnökségéből.

"Hiszek benne, hogy egyedi üzleti, kormányzati és filantróp tapasztalataim lehetővé teszik számomra a győzelmet" - fogalmazott a Twitteren közzétett közleményében a 77 éves milliárdos. 

Bloomberg - aki márciusban még nagyon határozottan állította, hogy nem száll versenybe az elnökjelöltségéért, sőt, visszavonul a politikától is – hivatalosan két hete regisztrált, hogy indulhasson a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Elemzők szerint nagyon nem hagyományos választási kampányt folytat majd, éppen azért, mert későn lépett az elnökjelöltségre pályázók soraiba.

Jelenleg 17 politikus verseng a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Bloomberg azonban egyik ellenfelét egyiküket sem tartja olyan elég erősnek Donald Trump legyőzéséhez.

A massachusettsi születésű Bloomberg befektetési bankárként kezdte pályáját a Wall Streeten, majd felépítette a világ egyik legismertebb hírügynökségét, amely az ő nevét viseli. 2001 és 2013 között New York város polgármestere volt. A Forbes magazin adatai szerint ő a világ kilencedik leggazdagabb embere, vagyona mintegy 55 milliárd dollárra tehető.

Rovatok