Index Vakbarát Hírportál

Bandafilm miatt rontottak be a macsétások a birminghami moziba

2019. november 25., hétfő 11:19

Noha a Jégvarázs 2.-re érkező szülőket és gyerekeiket rémisztették halálra, nem nekik szólt a macsétás fiatalok akciója a birminghami moziban szombaton délután. A Daily Mail híre szerint a száz fiatal a Blue Story című, BBC által finanszírozott bandafilm miatt rontott be a Vue hálózat egyik mozijába – amely ezután úgy döntött: beszünteti a film vetítését. 

A szombati zavargás után a rendőrség öt fiatalt tartóztatott le, köztük egy 13 éves kislányt. A rendőrséget az egyik néző hívta ki. A letartóztatottak között volt még két 14 éves, és egy 19 éves fiú. Utóbbit azért tartóztattak le, mert rátámadt a rendőrökre.  A rendőrök két bozótvágót és egy kisebb kést foglaltak le, és hét rendőr szerzett enyhébb sérüléseket. 

A Showace Cinemas hálózat a történtek után csatlakozott a Vue döntéséhez, miszerint az ő mozijaikban sem vetítik a filmet a jövőben. Az első zavargás után a Blue Story rendezője, a Rapmanként ismert Andrew Onwubolu az Instagramon azt írta: alkotása a szeretetről, nem pedig az erőszakról szól. Megjegyezte: a Joker megjelenése is hozott magával problémákat, de bízik benne, hogy sem abban az esetben, sem az ő filmje esetében nem magát az alkotást hibáztatják majd a történtekért.

 A BBC Films a Blue Storyról azt írta, nagyon fontos alkotás, amire büszkék lehetnek. A filmet forgalmazó Paramount Pictures sajnálatát fejezte ki a macsétás zavargás miatt, de megjegyezte, a Blue Story nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. 

Rovatok