Index Vakbarát Hírportál

Halálra ítéltek hét egyiptomit nyolc rendőr megölése miatt

2019. november 25., hétfő 13:38

Halálra ítélt hét embert hétfőn a kairói büntetőbíróság terrorizmus vádjával, írja az MTI. A vád szerint az elítéltek 2016-ban nyolc rendőrt öltek meg egy támadásban Kairó déli külvárosában.

A perben harminckét embert vádoltak meg az ügy kapcsán, írja az Ahram Online, a hét halálos ítélet mellett további három embert 20 év, tizenöt vádlottat 10 év börtönre ítéltek, hét vádlott pedig felmentést kapott. Az ítéletek egyelőre nem jogerősek.

Egyiptomban Mohamed Murszi államfő 2013-as elmozdítása óta szaporodtak el a terrorcselekmények, azóta a hadsereg gyakorolja a hatalmat az észak-afrikai országban. 

Murszi utódja Abdel-Fattáh esz-Szíszi, a fegyveres erők főparancsnoka lett: hatalomra kerülése után terrorszervezetté nyilvánította a Murszit támogató Muzulmán Testvériséget, azóta pedig több nagy letartóztatási hullám és terrorizmusellenes művelet volt Egyiptomban, írja az MTI beszámolója.

Szeptember végén számoltunk be arról, hogy a Szíszi vezette egyiptomi kormány korrupciója ellen több százan vonultak utcára Kairóban – a tiltakozás miatt közel 1100 embert vettek őrizetbe.

Rovatok