Index Vakbarát Hírportál

Liverpoolból irányította egy magyar pár az unokázós csalást

2019. november 27., szerda 05:19

Több hónapja élt Angliában az idős emberektől kicsalt milliókból az a férfi és nő, akik mindeközben egy bűnszervezetet is irányítottak, írja a rendőrség. 

A férfi ellen tíz elfogatóparancs van érvényben – többek között bűnszervezetben részvétel, csalás és erőszakos bűncselekmények miatt – őt a Budakörnyéki Járásbíróság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is kereste.

A 34 éves férfi a 30 éves nővel közösen a szigetországból irányított egy olyan bűnözői csoportot, amely az úgynevezett unokázós csalásokra specializálódott. Az elkövetők Angliából telefonáltak idős sértetteknek, azt színlelve, hogy az unokáikat baleset érte. A sértettek több százezer vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcíméhez.

A magyar és a brit hatóságok együttműködésével végül sikerült beazonosítani, majd november 22-én a liverpooli lakásukban elfogni és őrizetbe venni. A férfi és a nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Rovatok