Index Vakbarát Hírportál

Olasz neonáciktól foglaltak le fegyvereket

2019. november 28., csütörtök 16:11 | aznap frissítve

Az olasz rendőrség puskákat, nyílpuskákat, és más fegyvereket foglalt le egy neonáci csoporttól, amely a kalábriai maffiával állt kapcsolatban – írja a The Local olasz hírportál.

A rendőrség információi szerint a csoportnak Európa-szerte voltak kötődései más szélsőséges szervezetekhez. Összesen 19 gyanúsított házát kutatták át Milánótól Szicíliáig. A házkutatások során automata fegyverek, puskák, kardok, nyílpuskák, kések, náci zászlók, valamint Hitlerről és Mussoliniról szóló könyvek kerültek elő.

A gyanúsítottak a tagadhatatlanul neonáci nézeteket valló Partito Nazionalsocialista Italiano dei Lavoratori nevű párt tagjai voltak. A párt programja nyíltan antiszemita és idegengyűlölő, és olyan szélsőséges szervezetekkel ápol kapcsolatot, mint a brit Combat 18, vagy a portugál New Social Order.

Az akciókat hosszas megfigyelés előzte meg, amit a rendőrség maffia- és terrorellenes részlege végzett. A megfigyelések során kiderült, hogy a szélsőségeseknek kiterjedt hálózataik vannak egész Olaszországban, több párttal és csoportosulással, amelyeket csak az ideológiájuk fog össze.

Ezek a csoportok főként a közösségi médiában terjesztik a nézeteiket és toborozzák a tagjaikat. A most elkapott szervezet egyik legmeghatározóbb tagja egy 50 éves nő volt Padovában, aki Hitler őrmesterének nevezte magát, és a rendőrség szerint az új tagok toborzásáért volt felelős.

Rovatok