Index Vakbarát Hírportál

Tömeges szexuális erőszakért ítéltek el két K-pop sztárt

2019. november 29., péntek 10:58

Tömeges szexuális erőszakért ítéltek börtönbüntetésre két K-pop sztárt Dél-Koreában, írja a BBC.

Jung Joon-young hat évet, míg Choi Jong-hoon öt évet kapott, amiért eszméletlen, ittas lányokat erőszakoltak meg, erről felvételeket készítettek, amiket csoportos csetben osztottak meg társaikkal. Emellett nyolcvan óra pszichológiai kezelésre küldik őket,  és örökre eltiltották őket attól, hogy gyerekekkel dolgozzanak. 

Az utolsó szó jogán Jung azt mondta, mélyen sajnálja az ostobaságát, és hatalmas bűntudata van. Choi, az F.T. Islands nevű fiúbandából a bíróság szerint nem érzett semmilyen megbánást a tárgyaláson.

A K-pop botrány márciusban robbant ki, miután kiderült, hogy Bigbang nevű dél-koreai K-pop fiúbanda egyik tagját, az önállóan is popkarriert befutó Seungrit azzal vádolják, hogy nőket futtatott a saját szöuli klubjában. A rendőrség szerint legalább 172 ezer dollárt (kb. 48 millió forintot) sikkasztottak el, valamint pénzért nőket kínáltak fel szexre tehetős külföldi üzletembereknek. 

A történet egy K-pop botrányként indult, aztán hamar kiderült, az ügy sokkal sötétebb és szövevényesebb, mint azt elsőre gondolták volna: a szereplők között vannak további erőszakoskodó celebek, korrupt, félrenéző rendőrök, és a nyilvánosság elé lépő áldozatok, akik a hatóságoknak nem, csak oknyomozó újságíróknak mertek beszélni az ellenük elkövetett erőszakról,  a szálak pedig egyre több dél-koreai előadóhoz vezettek. A K-pop botránnyal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen

Rovatok