Index Vakbarát Hírportál

Meggyőződésévé vált, hogy a lelkeket egy karddal másik testbe tudja áthelyezni

2019. november 29., péntek 22:26

Újabb részleteket közöl a Hollandiában leleplezett horrortanya ügyéről a De Telegraaf, amely beletekinthetett a nyomozati aktákba. Mint megírtuk, októberben egy fiatalember sétált be egy holland falu kocsmájába, és miután megivott 5 sört, azt mondta: családjával évek óta a pincében élnek, és várják a világvégét.

A rendőrség ezután vizsgálta át tüzetesen a Ruinerwold nevű falutól 200 méterre lévő tanyát, ahol a Dorsten család élt. A holland lap szerint a 67 éves Gerrit Jan van Dorstent azzal gyanúsítják, hogy gyerekeit bántalmazta, éheztette, bezárta. Három nagyobb gyermek ellen, akik már nem a tanyán éltek, a gyanú szerint a férfi szexuális erőszakot is elkövetett.

Gerrit Jan van Dorstennek és feleségének összesen 6 gyermeke (öt fiú és egy lány) született, emellett az anyának korábbi kapcsolatából három gyermeke volt. Az asszony 2004-ben rákban halt meg, előző kapcsolatából született gyermekei nyolc évvel ezelőtt menekültek el a tanyáról.

A megözvegyült férfi próbált új feleséget találni, közben asztalosként és hajóépítő ácsként dolgozott. A nyomozati anyagok szerint a férfinek meggyőződésévé vált, hogy szellemekkel kommunikál, és a lelkeket másik testbe tudja áthelyezni, amihez a rituálék során egy kardot használt.

A férfi azt mondta gyermekeinek, hogy halott anyjuk lelkét hol az egyikükbe, hol a másikukba tudja helyezni, majd a gyerekeknek ezután ágyba kellett bújniuk vele. Az akták szerint a férfi rendszeresen bottal fenyítette gyerekeit, hogy engedelmeskedjenek neki. A szó szoros értelmében úgy kezelte őket, mint a kutyákat, mert előfordult, hogy a kutyaólba zárta őket.

A családnak kevés kapcsolata volt a külvilággal. Az 58 éves, osztrák Josef B. látogatta a tanyát rendszeresen. A férfi szintén asztalos volt, aki munkái egy részét a holland tanyán lévő műhelyben végezte, ő vásárolt be rendszeresen a családnak. Emellett a tanyán élt Josef B. segédje, a szintén osztrák Hermann nevű férfi is.

A rendőrségi iratok szerint Hermann egyszer valamin összeveszett a családfővel, mire az kötéllel fellógatta őt az asztalosműhely mennyezetén lévő gerendára. A férfinek természetesen nem a nyakára kötözte a kötelet, de egy egész álló nap ott kellett lógnia, hogy távozzanak belőle a rossz szellemek. A tanúvallomások szerint az is előfordult, hogy ezt a Herrmann nevű férfit hónapokon át az egyik fészerben bezárva tartották, enni csak almát és mézet kapott.

A nyomozók úgy tudják, hogy Dorsten és Hermann a nyolcvanas évek óta ismerték egymást, amikor az osztrák férfi is belépett a világvége váró szektába. Dorsten a szektát feltehetően arra használta, hogy követőit anyagilag kifossza és lenullázza.

A rendőrségi házkutatás idején a tanyán tartózkodó öt gyermek valószínűleg még mindig az apa és az általa létrehozott szekta befolyása alatt áll. A gyerekek egy közleményben azt tudatták, hogy nem értenek egyet apjuk meggyanúsításával. Nekik egészen más tapasztalataik voltak, mint a tanyáról már elköltözött féltestvéreiknek. Azt állítják, az apjuktól sokat tanultak.

Rovatok