Index Vakbarát Hírportál

Egy 13 éves és két 15 éves gyerek sérült meg a hágai késes támadásban

2019. november 30., szombat 15:37

Egy 13 éves kisfiú és két 15 éves lány a péntek esti hágai késelés sebesültjei – írja az MTI. A sérüléseik nem voltak súlyosak, úgyhogy mindhármukat kiengedték a kórházból. Az eddigi hírügynökségi jelentésekben az szerepelt, hogy a sebesültek fiatalok, de a koruk, illetve a nemük nem derült ki, és a hatóságok nem adtak erről hivatalos tájékoztatást.

Az eset péntek este történt ötszáz méterre a parlament épületétől, Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcáján, amely zsúfolt volt a karácsonyi szezon kezdete, és a Black Friday miatt. Két szemtanú azt mondta a holland köztévének, hogy a megsebesített kislányok sikítva menekültek az utcáról egy boltba. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy egy atletikus testalkatú férfi futott el a helyszínről, könnyedén átugrándozva az útjába kerülő akadályokon.

A rendőrség minden emberét bevetette a hajtóvadászatban, de ennek ellenére egyelőre nem találják a támadót. Híradások szerint razziákat tartanak a vasúti pályaudvarokon és ellenőrzik a tömegközlekedési eszközöket.

Rovatok