Index Vakbarát Hírportál

Szájer József bocsánatot kért a spanyol nagykövettől

2019. december 5., csütörtök 10:18

"Elnézést szeretnék kérni a félreérthető és inkorrekt állítás miatt, amit egy budapesti előadáson mondtam kedden. Nem gondolom azt, hogy politikai foglyok lennének Spanyolországban" - írta levélben Szájer József Spanyolország budapesti nagykövetének, Anunciada Fernández de Córdovának. Erről a Fidesz európai parlamenti frakciójának sajtóosztálya tájékoztatta az Indexet.

Azután kért bocsánatot Szájer József fideszes EP-képviselő (korábban az Európai Néppárt alelnöke), hogy a magyarországi spanyol nagykövet elfogadhatatlannak nevezte Szájer József keddi szavait.

Szájer ugyanis a Közszolgálati Egyetemen tartott előadást, amin azt mondta,

Nem azt mondom, hogy ez egy tökéletes világ, ami itt van Magyarországon, nincsen ilyen sehol, de azért én megnézem Dániát, Spanyolországot, ahol politikai foglyok vannak, mindenféle országokat, akik egyébként bennünket, a mi jogállamiságunkat bírálják, azoknak erre semmiféle érkezésük nincsen, mert ennek nincsen valóság alapja

Szájer minden bizonnyal a függetlenségpárti katalán politikusok elítélésére gondolt. A katalán helyzetről itt írtunk hosszan, a konkrét bírósági ügyükről és elítélésükről pedig itt olvashatnak.

A nagykövet az Indexnek küldött levelében azt írta, határozottan kijelenti, hogy Spanyolországban nincsenek politikai foglyok. A nagykövet teljes levelét itt olvashatja.

Rovatok