Index Vakbarát Hírportál

Több halálos áldozata lehet egy ukrajnai iskolatűznek

2019. december 5., csütörtök 12:12

Zelenszkij ukrán elnök szerint valószínűleg több halálos áldozata lehet a szerdai odesszai iskolatűznek, amiben eddigi információk szerint egy 16 éves diáklány meghalt.

A tűz az épület harmadik emeletén, egy irodában ütött ki, majd tovább terjedt más szintekre is. 27 embert, köztük 7 tűzoltót kórházba szállítottak, 14 embert pedig keresnek, köztük öt diákot. Az épületben egyébként a középiskolán kívül még 19 más intézmény, szervezet is működik, köztük Ukrajna tengerbiológiai kutatóintézete.

Reménykedünk, hogy a 14 eltűnt közül minél többen egészségesen és épen előkerülnek. Nem akarok viszont senkit sem áltatni, az áldozatok száma nőhet

- írta az ukrán államfő Facebook-bejegyzésében.

A megyei kormányzó hivatalának közlése szerint a mentést végzők egyelőre nem tudják elkezdeni az eltűntek utáni kutatást, mert falomlás veszélye áll fenn az épületben.

A rendőrség szerint két verziót vizsgálnak: a tüzet okozhatta elektronikus berendezés meghibásodása, de nem zárják ki a szándékos gyújtogatást sem.

Odesszában csütörtöktől kétnapos gyászt hirdettek a tragédia miatt.

(Tűz egy odesszai épületben, ahol többek között egy iskola is működik 2019. december 4-én. Fotó: Arkhip Vereshchagin / TASS / Getty Images)

Rovatok