Index Vakbarát Hírportál

A szaúdi király felhívta Trumpot a floridai lövöldözés miatt

2019. december 7., szombat 07:56 | aznap frissítve

Szaúd-Arábia uralkodója, Szalmán király személyesen hívta fel Donald Trump amerikai elnököt, hogy elítélje a floridai haditengerészeti támaszponton történt lövöldözéseket, írja az MTI. 

Péntek délután lövöldözés volt a floridai Pensacola haditengerészeti bázisánál, amiben négy ember meghalt és nyolcan megsérültek. A támadót végül agyonlőtték a rendőrök, de az őt lelövő két rendőrt is találat érte, egyiket a térdén, másikat a karján sebesítette meg a golyó.

A lövöldözés gyanúsítottja a szaúdi légierő ottani kiképzésen résztvevő egyik tagja volt. Sajtótájékoztatóján Ron DeSantis, floridai kormányzó azt mondta, hogy számtalan kérdés vetődik fel az elkövető személyt illetően, de Szaúd-Arábia kormányzatának "segítenie kell az elkövetők hozzátartozóin" éppen azért, mert az elkövető szaúdi volt. 

A merénylet után a szaúdi uralkodó, Szalmán király is reagált, ahogy azt Donald Trump amerikai elnök Twitterén írja, az uralkodó személyesen hívta őt fel telefonon:

 Az elnök posztjai szerint Szalmán király "barbár támadásnak" minősítette a merényletet, és azt is elmondta, hogy

az egész szaúdi népet felháborította a lövöldözés, ez az ember semmiféle módon nem képviseli az amerikai népet szerető szaúdi nép érzéseit.

A merénylet után egyébként az uralkodó nemcsak Trumpot hívta fel telefonon, de egy közleményt is kiadott, amiben elítélte a lövöldözést. Bejelentette azt is, hogy a szaúdi biztonsági szolgálat munkatársai máris együttműködnek amerikai partnereikkel, hogy megpróbálják felderíteni a lövöldözés lehetséges okait.

Rovatok