Index Vakbarát Hírportál

Sámánt alkalmazott alkancellárként az Ibiza-videós Strache

2019. december 11., szerda 10:59 | aznap frissítve

Visszatérne a politikába Heinz-Christian Strache, aki a botrányos ibizai videó közzététele után egy nappal, májusban mondott le az alkancellárságról, de továbbra is pénzügyi botrányaitól hangos a sajtó – írta meg az Azonnali.hu. A szélsőjobboldali FPÖ politikusa alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amiket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg, és sámánokra is költött az adófizetők pénzéből.

Az ibizás videó után derült ki nyáron, hogy Strache pártelnökként magánköltségeit mind pártpénzből fizette, erre havi tízezer eurós keret állt rendelkezésére. Az ügy azért derült ki, mert Strache egykori testőre éveken át lefotózta a számlákat, és azt is megtudta, hogy Strache néha hamis számlákkal szerzett pénzt a pártjától.

A baloldali Profil hetilap pedig megszerezte Strache alkancellári határidőnaplóját, amiből az derül ki, hogy a politikus rendszeresen találkozott azon üzleti körökkel, akikről Ibizán 2017-ben azt állította, készek illegálisan finanszírozni az FPÖ-t. 2018-ban háromszor is találkozott a szerencsejátékban utazó Novomatic vezetőjével és kétszer René Benko ingatlanmogullal, aki amúgy Kurz mögött is többször feltűnik.

A határidőnaplóból kiderül, hogy Strache többször is sámánt hívott meg az irodájába. Strache azt állítja, energiával töltötték őt fel, azaz életmódtanácsokat kapott a sámánoktól.

A Zöldek parlamenti vizsgálóbizottságot szorgalmaznak Strache sámánjainak kivizsgálására.

Azt írják, az FPÖ bécsi elnökeként vagy az FPÖ-vel szemben szervezendő új párt élén szeretne visszatérni a politikába.

Rovatok