Index Vakbarát Hírportál

A republikánus frakcióvezető szerint esély sincs rá, hogy Trumpot elmozdítsák a hivatalából

2019. december 13., péntek 07:42

Nulla az esélye annak, hogy Donald Trump amerikai elnököt elmozdítják a hatalomból, jelentette ki Mitch McConnell, az amerikai szenátus többségben lévő republikánus frakciójának vezetője a Fox televíziónak adott interjújában, mit az MTI szemlézett. A kentuckyi republikánus politikus szerint még az is lehet, hogy néhány demokrata párti törvényhozó is a republikánusokkal együtt szavaz majd a pénteki döntéshozatal során.

A képviselőházban előterjesztett ügy átkozottul gyönge lábakon áll. Mindannyian tudjuk, hogyan fog végződni. Esély sincs rá, hogy az elnököt elmozdítsák a hivatalából

– nyilatkozta McConnell. Hangsúlyozta: amikor majd a képviselőház megszavazza az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásának (impeachment) megindítását, akkor a szenátus nem tehet mást, mint hogy a törvényeknek megfelelően lefolytatja a felsőházi tárgyalást.

A politikus nem kívánta előzetesen kommentálni a szenátusi eljárás részleteit, és arról sem akart nyilatkozni, vajon beidézik-e majd tanúként Joe Biden volt alelnököt és a demokraták egyik jelenlegi elnökjelölt-aspiránsát, vagy Adam Schiff demokrata párti képviselőt, aki a hírszerzési bizottság vezetőjeként folytatta a bizottsági meghallgatások egy részét.

McConnell esti interjúja közben a képviselőház igazságügyi bizottságában már csütörtök reggel óta folyt a heves vita a Trump elleni két vád megszövegezéséről

Az impeachment-eljárásról   ebben a cikkünkben  írtunk részletesen.

Rovatok