Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa beszédében megemlítette a budapesti Eucharisztikus Kongresszust

2019. december 15., vasárnap 13:14

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról is beszélt Ferenc pápa a szokásos vasárnapi beszédében a Szent Péter téren.

A pápa beszédében röviden tért ki a témára. "Kevesebb, mint egy év múlva, 2020. szeptember 13-20-a között lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Ez a kongresszus több mint egy évszázada arra emlékeztet minket, hogy az egyházi élet középpontjában az eucharisztia áll" – mondta, majd felidézte, hogy a soron következő kongresszus témája a "Minden forrásom belőled fakad".

Végezetül hozzátette: "Imádkozzunk azért, hogy a budapesti eucharisztikus esemény elő tudja segíteni a megújulás folyamatait a keresztény közösségekben".

Két évvel ezelőtt kiderült, hogy a tervezettnél is többe kerül a 2020-ban Budapesten megrendezendő  Eucharisztikus Kongresszus : a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés szerint

a kormány 21,5 milliárd forintnyi közpénzt különített el a katolikus világeseményre.

Korábban 17,9 milliárd forintot tettek el erre a célra. 

A beharangozó videó és a programleírás szerint lesz például elsőáldozás a megújult Puskás Ferenc Stadionban, mise a Szent István Bazilikában, ifjúsági est a Papp László Sportarénában, mise a Kossuth téren és a Hősök terén, gyertyás menet az Andrássy úton.

Rovatok