Index Vakbarát Hírportál

Fél évvel szabadulása után újra ölt a thai sorozatgyilkos

2019. december 19., csütörtök 15:21 | aznap frissítve

Alig több mint fél évvel azután, hogy kiengedték a börtönből, újabb gyilkosságot követett el egy thai sorozatgyilkos – írta meg a Reuters.

Somkid Phumphuang 5 nőt ölt meg fél év leforgása alatt, mire elkapták 2005-ben. A thai médiában „Kid the Ripper” – magyarul körülbelül Hasfelmetsző Kölyök – néven elhíresült férfit eredetileg halálbüntetésre ítélték volna, de mivel elismerte bűnösségét, ezért csak életfogytiglant kapott. Ehhez képest egészen meglepő módon 14 év után, idén májusban szabadulhatott, 55 évesen.

Csakhogy Somkid nem sokkal később újra a rendőrség körözött listájára került, miután holtan találták barátnőjét, Ratsami Mulichant. A múlt héten tartóztatta le a rendőrség, miközben Bankokba tartott vonattal. A BBC információi szerint a férfit két diák szúrta ki a szemöldökén lévő sebhelye alapján, és ők értesítették a hatóságokat. 

Mulichan fia szerint a nő a Facebookon ismerte meg a férfit egy hónappal ezelőtt. Somkid ügyvédnek hazudta magát, és nem sokkal később, december 2-án a nőhöz költözött. A rövid ismeretségtől függetlenül mindketten össze akartak házasodni. Somkid két héttel az összeköltözés után, egy veszekedés miatt ölte meg Mulichant, otthonában. A thai források szerint tettét bevallotta a rendőrségnek. Az áldozat fia azt szeretné, hogy a visszaeső sorozatgyilkost ezúttal tényleg halálbüntetésre ítéljék.

Rovatok