Index Vakbarát Hírportál

Euróezreket verhetett el Strache a pártja számlájáról a Clash of Clans nevű online játékra

2019. december 23., hétfő 15:43 | aznap frissítve

Heinz-Christian Strache korábbi osztrák alkancellár havonta 2000-3000 eurót költhetett a Clash of Clans nevű online játékra, amit a pártja, az FPÖ pénzéből finanszírozhatott – írja a 444.hu.

Sajtóértesülésekből az már korábban kiderült, hogy Strache a játék megszállottja volt, viszont ezek a jelentős összegek csak a most ellene zajló nyomozás során derültek ki. A Clash of Clans egyébként egy klasszikus stratégiai játék, amiben települést kell építeni, klánt szervezni és más klánokkal harcolni. A játék alapvetően teljesen ingyenes, csak a karakterfejlődés gyorsításáért lehet benne fizetni, tehát ha valaki ilyen tetemes összeget tol bele, minimum az univerzum ura kell hogy legyen a játékban, arról azonban sajnos nincs információnk, hogy Strache milyen szintet ért el. 

Már több mint fél év telt el az Ibiza-botrány kirobbanása óta, de az osztrák politika még mindig Heinz-Christian Strachétől hangos. Az egykori pártvezér és alkancellár október elején ugyan bejelentette visszavonulását a politikából, de alig pár héttel később már vissza is akart térni az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi szervezetének élére. Strachét végül kizárták, és most az FPÖ vagyonának megdézsmálásával vádolják. A Süddeutsche Zeitung cikke szerint ugyanis a volt pártelnök meghamisította számláit, így tudta privát költségeit a párt „politikai célú költéseiként” elszámolni.

Rovatok