Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa békét és megvilágosodást sürgetett a sötétség uralta világban

2019. december 25., szerda 13:20 | aznap frissítve

Békét és megvilágosodást sürgetett Ferenc pápa a világhoz intézett karácsonyi üzenetében, melyben sorra vette a világ konfliktusok és szenvedés dúlta térségeit – írja az MTI.

Mielőtt a katolikus egyházfő Urbi et Orbi áldását adta volna Rómára és az egész világra, a Szent Péter-téren összegyűlt tömeghez intézett üzenetében Jézus születését a sötét és hideg éjszakát bevilágító szeretet lángjához hasonlította. Ferenc pápa kijelentette:

a mai világban is sötétség uralja a szíveket a személyes kapcsolatokban éppúgy, mint a szélesebb társadalomban, és ez vezet a gazdasági, geopolitikai és ökológiai konfliktusokhoz.

A pápa ezt követően sorra vette a jelenleg is zajló háborúkat, és világosságot sürgetett a miattuk szenvedő gyermekek számára, kiváltképp Szíriában, ahol szerinte továbbra sem látni az évek óta pusztító harcok végét. Az érintett kormányoktól és a nemzetközi közösségtől arra is megoldást sürgetett, hogy a konfliktus befejezésével a térség népei biztonságban és békében éljenek együtt.

Emellett védelmet és támaszt kért mindazoknak, akik igazságtalanságot szenvednek el, kivándorlásra kényszerülnek egy biztonságosabb élet reményében és fényt sürgetett az egoizmus uralta emberiség életében, a megkeményedett szívek számára.

Rovatok