Index Vakbarát Hírportál

Öt embert késelt meg egy álarcos támadó egy amerikai rabbi otthonában

2019. december 29., vasárnap 07:06 | aznap frissítve

Egy álarcos támadó megkéselt öt embert New York államban egy rabbi otthonában szombat éjjel, egy hanukka bulin. A támadó elmenekült, írja a The Jerusalem Post. Az első hírek még három sebesültről szóltak, és az is kiderült, hogy a támadó egy machetével csapott le a rabbi otthonában:

A sebesültek mindannyian kórházba kerültek, kettejük állapota válságos, tudatta az Ortodox Zsidók Közügyi Tanácsa, amelyet az MTI idéz. A támadás Monsey-ben, New York városától 50 kilométerre északra történt.

A rendőrség nagy erőkkel kereste az elkövetőt, közölték a Twitteren, hajnalra ugyanakkor a The Jerusalem Post már azt írta, le is tartóztattak valakit.

Ezt ugyanakkor hivatalosan még senki nem erősítette meg. A helyi rendőrkapitány azt közölte, hogy a rendőrség talált egy gyanús járművet, és köröznek egy embert, akit a támadás elkövetésével gyanúsítanak. Az állam rendőrsége nem erősítette ezt meg, a hatóságok egyelőre azt sem közölték, hogy bármit tudnának a támadás okáról.

Andrew Cuomo New York-i kormányzó és Leticia James, az állam főügyésze közleményben ítélte el a támadást.

Az Ortodox Zsidók Közügyi Tanácsa a Twitteren közölte, hogy az eset egy haszidi zsidó rabbi házában történt, aki több tucatnyi vendégével hanukkát ünnepelt éppen, a nyolcnapos ünnep hetedik estéjét. Több más forrás zsinagógaként azonosította az épületet, igaz, a rabbi háza egy zsinagóga mellett van.

Monsey-ben nem ez volt az első antiszemita indíttatású támadás, tudósítások szerint éppen novemberben történt egy hasonló késelés.

Rovatok