Index Vakbarát Hírportál

Robbanás történt egy katalóniai faluban, többen megsérültek

2019. december 30., hétfő 18:20

A robbanás egy harangtoronyban történt, a spanyolországi Katalónia régióban található Centelles falu ünnepségén, a tűzoltóság közleménye szerint 14-en sérültek meg a balesetben − közölte az MTI. 

Az robbanás délben történt, egy pirotechnikai előadás közben, a Santa Coloma templomában. A baleset okai egyelőre nem ismertek. 

A 14 sérült közül kilencet kórházba kellett szállítani, hárman súlyos égési sérülések miatt kritikus állapotban vannak. A mentőegységek többek között helikopterekkel vonultak ki a helyszínre segítséget nyújtani.

#Breaking: Reports of 14 people injured whom 2 in critical condition, after a bell tower stuffed with firework to view at night at the festival, miss triggered and caused a chain event explosion inside the building in #Centelles #Barcelona. #Catalonia #Spain pic.twitter.com/vxCM0ou5kv

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) 2019. december 30.

Russia Today információi szerint a harangtorony nem rongálódott meg a balesetben. A falu védőszentjének tiszteletére rendezett ünnepséget ettől függetlenül idő előtt befejezték, jelenleg pedig tűzszerészek és rendőrök próbálják kideríteni mi történt. 

Rovatok