Index Vakbarát Hírportál

Egy anya és lányai okozhatták a német majomház tüzét

2020. január 2., csütörtök 15:01

Az interneten vett, Németországban betiltott repülő kínai lámpás okozhatta a tüzet a krefeldi állatkertben, ahol a tűzben leégett, kétezer négyzetméteres majomházban összesen harminc állat, köztük csimpánz, gorilla és orángután pusztult el.

Mindössze két csimpánz és egy gorillacsalád élte túl a balesetet.

A rendőrség egy hatvan éves anyát és két felnőttkorú lányát gyanúsítja azzal, hogy az újév alkalmából meggyújtott kínai lámpások okozhatták a tüzet. A három gyanúsítottat kihallgatták, a rendőrség elmondása szerint mindhárman helyi lakosok, akik rendkívül sajnálják a történteket. Arról sem volt tudomásuk, hogy a beszerzett, repülő lámpások használata Németországban 2009 óta nem megengedett – írta a BBC. Ezeket Magyarországon is 2011-ben tiltották be, épp tűzveszélyességükre hivatkozva.

Azt, hogy a tüzet ilyen lámpások okozhatták, a rendőrség a kezdetektől gyanította, mert a tűzeset előtt röviddel a helyiek repülő lámpásokat láttak a környéken, az állatkert parkolójában pedig három ilyen  eszközre bukkantak rendőrök – írta a az MTI a krenfeldi rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatója nyomán, amelyen kiderült, hogy 

a nők önként jelentkeztek a rendőrségen.

A rendőrség nagyra értékelte a „normális emberek” benyomását keltő három nő jelentkezését, amivel megkímélték a rendőrséget a hosszadalmas nyomozástól. A gondatlanságból okozott tűz miatt a három nőt pénzbüntetéstől öt évig terjedő büntetés sújthatja.

Rovatok