Index Vakbarát Hírportál

Terroristaként akarta anyját börtönbe juttatni egy szaúdi férfi

2020. január 2., csütörtök 19:59

Saját anyja ellen akart eljárást indítani egy férfi, azt állítva, hogy a nő pénzzel támogat egy terrorista csoportot – írta a The Telegraph. A nyomozáshoz az üzletember egy hatósági személyt is megvesztegetett, akinek 800 ezer dollárnak megfelelő összeget fizetett, abban a reményben, hogy az anyja így börtönbe kerül. Végül azonban a férfi és a vele együttműködő hivatali személy ellen indult eljárás vesztegetés gyanújával.

Családi vita dollármilliókon

A hírek szerint a meg nem nevezett szaúdi üzletember anyagi vitába keveredett anyjával, akinek a családi üzlet megosztásáért cserébe a férfi 4 és fél millió dollárt ígért. Az összeget azonban nem akarta kifizetni, ehelyett döntött úgy, hogy inkább terrorizmus vádjával takarítja el az útból az anyját.

Ezért írt levelet a hivatali személy közreműködésével  a hatóságoknak azzal, hogy a nő veszélyt jelent az országra. 

Az egyelőre nem derült ki, hogyan jött a fordulat az ügyben, amely során végül a terrorstának mondott nő helyett a valótlan hírt terjesztő fia és a hivatali személy lett a vádlott. Mindkét férfi tagadja, hogy pénzmozgás történt volna köztük. A hatósági személy állítása szerint csupán a nemzet és a jog előtti kötelességét teljesítette, amikor az üzletember beszámolója alapján részt vett a vádló levél megfogalmazásában. 

Rovatok