Index Vakbarát Hírportál

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Donald Trumpot

2020. január 4., szombat 12:30

Ugorj be valamikor az irodámba, hogy csókolózzunk"

- mondta Donald Trump a Fox News egykori riporterének, Courtney Friellnek, még évekkel azelőtt, hogy az USA elnökének választották volna.

Az 39 éves újságírónak a napokban jelenik meg az önéletrajzi könyve, amiben többek között erről a furcsa telefonhívásról is ír, derül ki a Guardian szombati cikkéből

Trump úgy próbálta meghódítani a nőt, hogy a Fox News legdögösebb riporterének nevezte.. "Donald - válaszolta Friel, mielőtt lecsapta a telefont -

Úgy tudom, mindketten házasok vagyunk. 

"Nehéz volt ezután faarccal interjút készítenem vele, amikor elindult a választáson" - nyilatkozta az esetről Friel, aki jelenleg a Los Angeles-i KTLA nevű televíziós csatornánál dolgozik. 

Nem ő az első olyan nő, aki azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Donald Trump zaklatta őt. A Guardian arról ír, már közel két tucatnyi nő vádolta meg az amerikai elnököt különböző szexuális visszaélésekkel.

Júniusban egy másik újságíró, E. Jean Carroll vádolta meg az amerikai elnököt azzal, hogy 23 évvel ezelőtt rátámadt egy áruház próbafülkéjében, és szexuálisan zaklatta. Trump állítólag azt mondta a nőnek, hogy ruhát szeretne venni a barátnőjének, és megkérte Carollt, hogy próbáljon fel egy csipkés bodyt. Amikor az újságíró hátrament a próbafülkékhez, Trump a falhoz szorította, ruhája alá nyúlt és lehúzta a harisnyáját. 

A Fehér Ház és Donald Trump is visszautasította Caroll vádját. 

Nagy tisztelettel mondom: egyrészt nem az esetem, másrészt az egész soha nem történt meg

– jelentette ki az elnök a Hill című lapnak, és azt is hozzátette, szörnyűnek tartja, hogy "emberek csak úgy ilyen nyilatkozatokat tehetnek". 

Rovatok