Index Vakbarát Hírportál

Soha nem szabadulhat a manchesteri rém

2020. január 6., hétfő 19:35 | aznap frissítve

Legalább 30 évet börtönben kell töltenie, de utána sem helyezhető szabadlábra Reynhard Sinaga. A brit sajtóban a királyság történetének legádázabb szexuális ragadozójának nevezik a 36 éves indonéz állampolgárt, aki a manchesteri szórakozónegyed közvetlen közelében lévő lakásában 136 húsz év körüli férfit erőszakolt meg, és további 23-at bántalmazott szexuálisan, miután bedrogozta őket – az áldozatainak száma pedig meghaladhatja a 190-et.

A négydiplomás, épp a PhD-jén dolgozó férfit a mintegy tíz éven át zajló bűncselekmény-sorozat ügyében négy különböző büntetőeljárás keretében találták bűnösnek, ám a kiléte eddig ismeretlen volt: a sajtót most először engedték be a tárgyalóterembe. A bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga kora hajnalban ittas, fiatal férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította és megerőszakolta. A bíróság szerint Sinaga számára jelentőséggel bírt, hogy áldozatai heteroszexuálisak legyenek.

A bűnlajstromát azért sikerült részletesen feltárni, mert klasszikus „trófeagyűjtő” volt: az erőszakos aktusokat mobiltelefonján rögzítette, a felvételeket és az ellopott tárcákat, órákat megőrizte. Rengeteg áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, sokan ugyanis nem vették észre, vagy – ami valószínűbb – szégyellték a történteket, és nem tettek feljelentést.

A Scotland Yard szerint Sinaga a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására, és az ügyészség a legtöbb áldozatot szedő szexuális bűnözőként valószínűsíti. Akkor lepleződött le, amikor egy áldozata az erőszakos aktus közben váratlanul magához tért, kitépte a kezéből a telefonját, és azonnal feljelentette.

Sinaga a bíróságon azzal védekezett, hogy csupán a másik férfi szexuális fantáziáját segített megvalósítani, aki aktus közben halottnak akarta tettetni magát. A telefonjával készített felvételeken azonban hallható volt, ahogy áldozata horkol. (MTI, BBC)

Rovatok