Index Vakbarát Hírportál

Technikai hiba miatt törlődött Epstein cellájának biztonsági felvétele

2020. január 9., csütörtök 23:56

Technikai hiba miatt törlődött a felvétel, ami Jeffrey Epstein első öngyilkossági kísérlete alatt készült a cellájában – írja a BBC. Ügyészek szerint véletlenül egy másik cella felvételeit mentették el Epstein cellája helyett.

Epstein, akit fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményekért ítéltek el, még júliusban próbálta meg felakasztani magát, de a kísérlet sikertelen volt. Most a cellatársa ügyében merült fel, hogy visszanéznék az aznapi felvételt. A cellatársát, Nicholas Tartaglione volt rendőrt egy Epstein esetétől teljesen független gyilkossággal vádolják, és az ügyvédje arra akarta használni a felvételt, hogy bebizonyítsa, Tartaglione empátiát tanúsított és igyekezett segíteni Epsteinnek.

Miután Epsteint kiengedték az öngyilkossági megfigyelés alól, saját cellát kapott, ahol augusztus 10-én egyelőre tisztázatlan körülmények között meghalt, felakasztva találták meg. A két őr, akiknek figyelnie kellett volna Epsteint nem figyelték, és később meg is hamisították az iratokat, hogy úgy tűnjön, mint ha mégis úgy tettek volna.

Rovatok