Index Vakbarát Hírportál

Micsoda gyönyörű név! Én igazán jó vagyok névadásban!

2020. január 10., péntek 06:29

Donald Trump amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a katonai szervezet közel-keleti bővítésének tervét, és új nevet is javasolt, jelentette az MTI tudósítója. Trump erről részletesen beszámolt az újságíróknak, mint mondta, még szerdán telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, aki 

izgalomba jött az ötlettől.

„Szerintem a NATO-t muszáj lenne bővíteni, és a Közel-Keletet kellene bevonnunk. Tényleg” – mondta Donald Trump. Szerinte az észak-atlanti katonai szövetségnek kellene átvennie a térséget az Egyesült Államoktól, mert „ez nemzetközi probléma”.

„És akkor mi hazatérhetünk, vagy nagyjából hazatérhetünk, ott lesz a NATO” – folytatta. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által kiépített, úgynevezett kalifátus  felszámolásában  az Egyesült Államoknak vezető, döntő szerepe volt, azt sugalmazta, hogy most a NATO-n a sor. „Mi elcsíptük az Iszlám Államot. Nagy szívességet tettünk Európának” – jelentette ki.

Az elnök nem nevesítette, szerinte kiknek kellene NATO-tagságot biztosítani. De azt elárulta, mi lenne a szövetség új neve.

NATO és ME (a Közel-Kelet angol rövidítése) együtt, vagyis úgy lehetne nevezni, hogy NATO-ME. Micsoda gyönyörű név! Én igazán jó vagyok névadásban!

Rovatok