Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy oltásellenes tüntetőt, mert menstruációs vérrel dobta meg a törvényhozókat

2020. január 11., szombat 16:54

Akár három év börtönt is kaphat az az oltásellenes tüntető, aki egy vérrel teli menstruációs kehellyel dobott meg több kaliforniai törvényhozót még szeptemberben, írja a Los Angeles Times. A 43 éves nő ellen két két ügyben indítanak eljárást.

Rebecca Dalelio szeptemberben dobott egy vérrel teli menstruációs kelyhet a szenátus épületének erkélyéről az alatta ülő törvényhozókra. Az eset egy olyan törvény előkészítésének utolsó napján történt, amelyik szigorítja annak a feltételeit, hogy egy gyerek ne kapjon kötelező oltásokat. A hírek szerint a nő az épület egyik mosdóját is összefirkálhatta.

Az emberek közé csapódó menstruációs kehely miatt ki kellett üríteni az üléstermet, és szemtanúk szerint a placcsanás pillanatában azt lehetett hallani, hogy valaki felkiált

Ezt a halott csecsemőkért!

A szigorítás előkészítésének idején napokon át tartott pár tucatnyi oltásellenes aktivista demonstrációt Sacramentóban, augusztusban egyikük fizikailag is bántalmazta az egyik helyi szenátort is. A tüntetések később alább hagytak, azonban a szigorítást még nem iktatták törvénybe.

Rovatok