Index Vakbarát Hírportál

Iskolára ürítette az üzemanyagát egy bajba került Boeing, húsznál több sérült van

2020. január 14., kedd 22:43 | aznap frissítve

Nagyjából két tucatnyian, köztük főleg gyerekek sérültek meg, amikor egy, a Los Angeles-i reptérre visszaforduló gép üzemanyagtól szabadult meg, és ezt épp egy iskola fölött tette - írja a Los Angeles Times.

A Boeing 777 típusú repülőnél felszállás után nem sokkal műszaki problémák merültek fel, ezért kellett visszafordulnia. A biztonságos landoláshoz úgynevezett vészhelyzeti üzemanyag-ürítést kellett végrehajtania – hogy ne legyen túl nehéz a földet éréskor –, ez az üzemanyag hullott le a Park Avenue Elementary School területén.

A tűzoltók közlése szerint nagyjából 70 mentős és tűzoltó van a helyszínen. Az iskola Cudahy városában található, ami mintegy 14 mérföldre, azaz 22-23 kilométerre fekszik a repülőtértől.

A tűzoltóság legfrissebb, magyar idő szerint fél 11 körül posztolt twittje szerint 17 gyerek és 9 felnőtt sérült meg, mindannyian enyhébben. Valamennyien kielégítő állapotban vannak, senkit nem kellett kórházba szállítani. A tűzoltóság szerint a területet csak üzemanyag szennyezte, de nem olyan mértékben, hogy evakuálást kellett volna elrendelni.

A közösségi médián megosztott videókon látszik, ahogy az üzemanyag áramlik ki a repülőgép mindkét szárnyából, miközben az repül az emberek feje fölött.  A városi tűzoltók szóvivője elmondta: két osztály tartózkodott az udvaron, amikor a gép az üzemanyagát a környékre ürítette. Az iskola tanulóit és dolgozóit ezután az épületbe terelték.

A repülőgép a Delta Airlines járata, Sanghajba indult Los Angelesből mintegy 149 utassal a fedélzetén. A gép az üzemanyagürítés után biztonságosan ért földet a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren.

A Boeing 777-es a világ legnagyobb kéthajtóműves utasszállító repülőgépe, egy szélestörzsű, kifejezett hosszútávú utazások fejlesztett repülőgép.

Rovatok