Index Vakbarát Hírportál

Ausztria nem egyezett bele, hogy a német légierő betonbombákkal gyakorlatozzon az Alpokban

2020. január 20., hétfő 21:12 | négy éve frissítve

Az osztrák védelmi minisztérium elutasította a német légierő kérését, hogy a Bundeswehr gépei bombavető gyakorlatot tartsanak Tirolban, írja az OE24.

Az osztrák védelmi tárca megerősítette a hírt, hogy valóban érkezett ilyen kérés a német Luftwaffétől. A német gépek betonbombákkal akartak gyakorlatozni az Innsbruckhoz közeli Lizum-Walchennél lévő katonai gyakorlóterületen, ahol a hegyi hadviselés fogásait lehet elsajátítani.

Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője azt mondta: több európai ország haderejével működnek együtt. Ők is megnyitják a gyakorlótereiket más országok hadseregeinek, mint ahogy osztrák katonák is gyakorlatoznak más országokban. „Bizonyos kéréseknek helyt adunk, másokat elutasítunk” – indokolta szűkszavúan a döntést a szóvivő.

Pontosan nem tudni, mi állt az elutasítás hátterében. A betondarabokkal végrehajtott célzási gyakorlatok nem keltenek a robbanásokhoz hasonló nagy zajt, de tény, hogy a lizum-walcheni katonai gyakorlótér közelében több síterep is található.  

Rovatok