Index Vakbarát Hírportál

Bungee jumpingozó malacon háborodtak fel a kínai internetezők

2020. január 20., hétfő 10:46

Egy kínai vidámpark egy malaccal mutatta be az új bungee jumping-tornát – írja a BBC. A megnyitó során két férfi cipelte fel a 75 kilós malacot a 68 méter magas torony tetejére, ahol kapott egy lila palástot, becsatolták, és kilökték. Az ABC által megszerzett videón lehet hallani, ahogy a malac félelmében visít.

A mutatvány még Kínában is felháborodást okozott, pedig hagyományosan ott kevésbé érzékenyek az állatok elleni kegyetlenségre. A mai napig nincs Kínában állatkínzást tiltó törvény. A PETA szerint ez annak a jele, hogy a kínaiak is szépen lassan felölelik az állatok védelmének fontosságát.

A csungkingi vidámpark üzemeltetője közleményben azt írta, hogy elismerik, hogy hibáztak, elfogadják a kritikát és bocsánatot kérnek. Néhányan védelmükbe vették a vidámparkot. Szerintük a mutatvány semmiben nem különbözött attól, ahogy az ember levág állatokat élelemért.

Sajnos szegény malac nagyon rosszul járt, mert miután végigretteghette a bungee jumpingot, helyi értesülések szerint rögtön a vágóhídra küldték.

Rovatok