Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg megérkezett Kanadába

2020. január 21., kedd 12:54

Megérkezett Kanadába és felkészült a polgári életre Harry herceg, írja a BBC. Harry gépe kedden landolt Vancouverben, ahol újra együtt lehet feleségével, Meghan Markle-lel és nyolc hónapos fiukkal. A hercegi pár tavasztól hivatalosan sem tagja a brit királyi családnak.

Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem használhatják a királyi megnevezéseket, nem kell részt venniük protokolleseményeken és katonai találkozókon, és többé nem képviselik a brit királynőt. A pár azt kommunikálta a sajtó felé, hogy ezt a lépést meg kellett hozniuk, és egyébként sem volt más opció. Hétfőn Harry még egy brit–afrikai befektetői eseményen vett részt, valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy előkelőségként tette ezt.

A királyi család szombaton jelentette be, hogy Harry és felesége kilép a királyi családból, és azon dolgoznak, hogy anyagilag függetlenek tudjanak lenni, valamint hogy többet tartózkodhassanak az Egyesült Államokban. Ezt úgy kell elérniük, hogy jelenleg a pár Károly hercegnek és a cornwalli hercegségnek köszönheti bevételei 95 százalékát, ezenkívül ilyen-olyan befektetéseknek köszönhetően tavaly 21,6 millió font jövedelmük volt.

A hírek szerint Károly továbbra is tervezi a pár anyagi támogatását, de egyelőre nem világos, hogy ezt a hercegi pozícióval járó pénzből, magánvagyonból vagy a kettő kombinációjából teszi-e. Egyedül az biztos, hogy Harry és Meghan Markle az eddigi bevételük 5 százalékát adó közpénztől elesik a jövőben.

Rovatok