Index Vakbarát Hírportál

Nemet változtatott, kizárták a hadseregből

2020. január 22., szerda 12:15 | aznap frissítve

Byun Hee-soo önkéntesként csatlakozott a dél-koreai sereghez 2017-ben, majd tavaly Thaiföldön nemváltoztató műtéten esett át. A katonaság ezután úgy döntött, hogy el kell hagynia a sereget. A Yahoo News beszámolója szerint a katonanő könyörgött, hadd maradhasson a honvédségnél, mivel gyerekkori álma volt, hogy beléphessen az egyenruhások közé.

Sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy depressziója miatt volt szüksége a nemváltoztatásra. A dél-koreai védelmi miniszter szóvivője szerint azonban Byunt megvizsgálták a katonai kórházban, férfi nemi szerveinek elvesztése pedig olyan mentális vagy fizikai hiány, amely következtében nem képes tovább ellátni a szolgálatait. A sereg szabályzata ugyanis kimondja, hogy csak teljesen egészséges emberek teljesíthetnek szolgálatot. 

A cikk szerint Dél-Koreában Ázsia sok más országához képest lényegesen konzervatívabb a hozzáállás a szexuális identiás kérdéséhez, és kevésbé toleránsak az LMBTQ közösség tagjaival szemben, emiatt sokan nem vállalják a heteroszexuálistól eltérő beállítottságukat.

Rovatok