Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök vitték el a szlovák környezetvédelmi minisztert, lemondott

2020. január 23., csütörtök 07:25 | aznap frissítve

Szerda kora este előállította a szlovák rendőrség Sólymos Lászlót és társát, miután – feltehetően ittas állapotban – összetűzésbe keveredtek Pozsonyban egy kínai étterem alkalmazottaival, majd betörték az étterem kirakatát, figyelt fel a hírre a 24.hu.

Az Sme napilap szerint a miniszter a testvérével volt az étteremben, vele veszett össze, ezután jöttek az étterem alkalmazottai. Amikor kiküldték őket az étteremből, betörték a kirakatot – a Plus 7 dní úgy tudja, a testvére rúgott bele. Ezután állították elő őket a rendőrök, ekkor Sólymos állítólag azt kiabálta: ő a környezetvédelmi miniszter – de ez a rendőröket nem igazán hatotta meg. A kihallgatás után, a késő esti órákban mindketten távozhattak, írja az Új Szó.

A Paraméter.sk úgy tudja: családi tragédia áll az ügy hátterében, a miniszter édesanyját nagyon súlyos állapotban kórházban kezelik.

Frissítés 12:30-kor: Az Új Szó azt írja, Sólymos László a történtek miatt benyújtja lemondását. A miniszter elismerte, helytelenül viselkedett, arra hivatkozott, nehéz családi helyzetben van. Azt ígérte, minden kárt megtérít. Bocsánatot kért az étterem tulajdonosától, de ugyancsak bocsánatot kért a családjától, a minisztériumi kollégáitól, párttársaitól és a nyilvánosságtól is. Mint a Facebookon írta, 

tetteimért kész vagyok vállalni a felelősséget. Sajnálom, hogy négyéves kemény munkámnak egy hibás lépés vet véget. A mai nappal lemondok tisztségemről.

Az Új Szó szerint az étteremben az anyagi kár eléri az ezer eurót, és az egyik alkalmazottjukat kórházba kellett szállítani. A rendőrség garázdaság és rongálás ügyében indított eljárást.

Frissítés 12:34-kor: Az államfő elfogadta Sólymos lemondását, írja az Új Szó. Zuzana Čaputová jövő héten jelenti be, hogy kit bíz meg a tárca vezetésével, tájékoztatta a TASR hírügynökséget az elnöki szóvivő.  A szóvivő hozzátette, Čaputová tartja a kapcsolatot Peter Pellegrini kormányfővel, aki kijelentette, a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos László lépését, hogy a szerdai incidens után benyújtotta a lemondását.

Rovatok