Index Vakbarát Hírportál

Váltságdíjért kerülnek elő az eltűnt kutyák Sepsiszentgyörgyön

2020. január 23., csütörtök 21:43

Váltságdíjat kérnek a megtalált kutyákért Sepsiszentgyörgyön - írja a Transidex.ro portál. A riportban több olyan állattartó is megszólal, akinek rejtélyes körülmények között tűnt el a kutyája, hogy később a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben bukkanjanak fel. 

Megszólalt: 

A portál megkereste Ruzsa Pált, az Amenkha Egyesület elnökét, akinek a szervezete a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalát és más szervezeteket segít a roma közösséggel való kapcsolattartásban. Megdöbbenésükre kiderült, hogy ő maga foglalkozik a kutyák "megtalálásával" és visszaszolgáltatásával. Visszautasította a vádakat, és azt mondta, hogy ő csak segíteni szeretné a sepsiszentgyörgyieket, hogy minél hamarabb megtalálják az elveszett állataikat, ezért ha hír érkezik egy eltűnt kutyáról, akkor ő elmegy megkeresni az állatot. 

A kérdésre, hogy miért kér akár több száz lejt egy megtalált állatért, azt mondta, hogy nem a rossz szándék vezérli, hanem azért kér pénzt, mert az állatok tartási költségeit fedezni kell. 

Ruzsa azt is cáfolta, hogy a háziállatok gazdáira a kutya átvételekor a tömeggel akarnának nyomást gyakorolni. Szerinte az állattartók félreértették a körülményeket, mert nem ismerik a roma közösség tagjait, messze elkerülik az Őrkőt, és általában csak akkor szembesülnek az ottani mélyszegénységgel, amikor az állataikért jönnek.

Rovatok