Index Vakbarát Hírportál

Amfetaminnal tömött kocsit árvereztek el a thaiföldi hatóságok

2020. január 25., szombat 18:47 | aznap frissítve

Több tízezer amfetamintablettát rejtő autót árvereztek el a thaiföldi hatóságok, írta a BBC. A szerencsés vevő 586 ezer bahtot (azaz 5,8 millió forintot) fizetett egy Honda CR-V-ért, amit egy drogügy során szereztek meg a thaiföldi hatóságok.

Amikor viszont az új tulajdonos egy átalakítószalonba vitte a kocsit, 94 ezer amfetamintablettát találtak a lökhárítóban.

„A protokolljaink szerint minden hozzánk érkező járművet átkutatunk, ami alól ebben az esetben sem volt kivétel. Azonban a kutatás során semmit sem találtunk, talán mert nagyon jól el voltak rejtve a tabletták” – mondta Nijom Termszriszuk, a Kábítószerellenőrző Testület (ONCB) főtitkára, aki szerint a koffeinből és metamfetaminból kevert Yaba tablettákat az autó lökhárítója mögötti rekeszekben, több dobozban találták meg. 

Termszriszuk azt is elmondta, hogy a most felfedezett tablettákat bevizsgálják, a tulajdonos pedig jutalmat kap az együttműködéséért. Emellett a hatóságok megígérték, hogy a jövőben még alaposabb vizsgálat alá veszik árverés előtt a kocsikat.

516 millió Yaba tablettát foglaltak le Thaiföldön 2018-ban, az ország – és vele együtt az egész ázsiai kontinens is – lassan belefullad a metamfetaminba. Az ország droghelyzetéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Rovatok