Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hogy a volt belga királynak tényleg van egy balkézről született gyereke

2020. január 27., hétfő 21:23

A volt belga királyt, a 2013-ig uralkodó II. Albert tavaly májusban adta be a derekát, hogy DNS-tesztnek vesse alá magát, hogy bebizonyosodjon, tényleg van-e egy házasságon kívül született gyereke. A király nagyon vonakodott a vizsgálattól, csak azután ment bele, hogy bíróság kötelezte arra, hogy napi ötezer eurót kell fizetnie egy Delphine Boël nevű nőnek, aki azt állítja, a volt király a biológiai apja.

A vizsgálat eredményét most hozták nyilvánosságra, és így már érthető II. Albert vonakodása a húsz éve húzódó ügyben. Kiderült ugyanis, hogy valóban ő a belga művésznő biológiai apja - írja a Reuters.

Boël azt mondta, nem pénzt akar, csupán bizonyítékot, hogy valóban az egykori király az apja.

Az 51 éves nő fiatalabb II. Albert Paola királynétól született három gyerekénél. Boël neve először egy Paola királynéról szóló 1999-es életrajzi könyvben merült fel, amiben azt írták, hogy II. Albertnek volt egy hosszú házasságon kívüli kapcsolata is, amelyből lánya született az 1960-as években.

Mostanra kiderült, hogy a lánya Delphine Boël, a házasságon kívüli kapcsolatot pedig  Sybille de Selys Longchamps belga bárónővel folytatta, akivel a hírek szerint összesen 18 éven keresztül tartotta fenn a viszonyt. II. Albert a kapcsolat idején még nem volt király.

Rovatok